Top 10 grunde til at rejse til Hawaii

Jeg har lavet en top 10 liste over grunde, til at tage den lange rejse til Hawaii. Jeg har selv have boet på Hawaii i ca. 1,5 år. Jeg var SÅ afsindig heldig at arbejde som højskoleleder-og lærer, hvor mit arbejde bestod i at agere rejseleder, for højskoleelever i alderen 18-30 år i 2-3 måneder ad gangen. Samtidig med at jeg også underviste nogle hold i Sport, Krop og Personligt Drive. Jeg kender derfor de 4 primære øer (Oahu, Kauai, Maui og Big Island) utrolig godt og ved hvad de forskellige øer har at byde på i forhold til natur og oplevelser.

1. Magisk natur

Hvis du er et naturmenneske, så er Hawaii et must. Naturen er så magisk og alsidig, at det aldrig bliver kedeligt. Hver ø har også en helt unik natur og der er kæmpe forskel på træsorterne og blomster/plantesorterne du finder på de forskellige øer. Desuden findes der utrolig meget regnskov på øerne, hvilket gør det frodigt og eventyrligt at vandre rundt i. Naturen er vild, hvilket gør at man til tider føler sig langt væk fra civilisationen og går i sin egen lille Hawaii verden. Ligeledes findes der de absolut smukkeste både hvide og sorte sandstrande.

Punalu'u Beach, Big Island, Hawaii

2. Verdens smukkeste vandreruter

Jeg elsker at vandre og har vandret i store dele af verden, men har til dato ikke fundet ligeså smukke vandreruter, som der findes på Hawaii. Men jo, må indrømme at New Zealand er meget tæt på.

Der findes dog en del vandreruter at tage fat i på Hawaii. Der er vandreruter til alle forskellige niveauer og i et utal af længder, hvilket gør at alle kan være med. Der findes ruter der går gennem regnskoven til gemte vandfald og udsigtspunkter, ruter der involverer lidt bjergbestigning og smalle stier langs stejle skrænter, ruter der løber langs kysten mv.

En af del ruterne er ikke særlig godt skiltet og starter som regel i et nabolag, så man skal kende til ruten, for at komme i gang. Det kan derfor godt være lidt svært for turister, der ikke kender nogen på øerne at finde hen til ruterne uden at skulle hyre en guide. Det gør det dog også lidt mere specielt at vandre fordi mange af ruterne ikke er overfyldte af turister.

Hike, Lulumahu Vandfald, Oahu, Hawaii

3. Adventure Heaven

Pga. det stabile og varme klima året rundt, er der utallige muligheder for at virkelig at bruge naturen til adventure. Der findes næsten ikke den ting du ikke kan på øerne. Rent faktisk kan du også stå på ski på Hawaii. Ja, du læste rigtigt. Der er ikke mange der ved det, men det sner også på Hawaii, men kun et par steder.

Udover at stå på ski kan du: surfe, SUP boarde, dykke, snorkle, vandre, zipline, svømme med vilde delfiner og havskildpadder, sejle, sejle i kajak/kano, køre ATV, ride, springe i faldskærm og springe ud fra vandfald/klipper mv. Der er virkelig mange muligheder for dem som ønsker en aktiv og oplevelsesrig ferie.

Surfing, Waikiki, Oahu, Hawaii
Surfing i Waikiki, Oahu på Hawaii

4. Rigt dyreliv

På øerne kommer man ofte meget tæt på det rige dyreliv. Havskildpadderne, der ofte ligger på strandene og solbader og slapper af eller i vandet når man snorkler, surfer, SUP boarder eller kajakker. Delfiner ser man ofte når man sejler. Desuden kan man være heldig at komme helt tæt på dem, når man snorkler visse steder på øerne.

Derudover findes der et hav af eksotiske fugle og en del firben. Der findes som sådan ikke nogen farlige dyr udover, at man kan støde på hajer i vandet. Det er dog meget sjældent, at de kommer så tæt ind på land. Desuden er hajangreb på Hawaii øerne ikke noget hyppigt fænomen og heldigvis for det. Herudover finder du Hawaiian Monk sæler nogen steder på øerne, der ligger og solbader på stenene langs kysten.

Fra november til maj er der også hvalsæson på Hawaii. Her kommer der tusinde af hvaler forbi øerne fra Alaska, for at føde deres unger og opfostre dem, før de tager videre igen. Det er også en kæmpe oplevelse at se.

Havskildpadde på Punalu'u Beach, Big Island, Hawaii
Havskildpadde der ligger og solbader på Punalu’u Beach på Big Island på Hawaii

5. Dykning i verdensklasse

Uanset om man allerede dykker, godt kunne sig at prøve det eller gerne vil tage sit dykkerbevis, så er Hawaii stedet for det. Der er nogen fantastiske dykkersteder på alle øerne, som alle har noget forskelligt at byde på. På Big Island kan man om aftenen dykke med kæmpe rokker og se dem spise. Man kan desuden dykke gennem lava tunneler og opleve den unikke skildring mellem den sorte lavasten og farverige koralrev.

På Oahu kan du vragdykke og så findes der mange dykkersteder med et utal af havskildpadder og andet dyreliv.

På Maui kan du tage ud til Molokini øerne, hvor dyrelivet er i top eller til Lanai, hvor du kan opleve 2 lava katedraler.

På Kauai får du lidt af en blanding af det hele samtidig med at du også kan komme tæt på den ”forbudte ø” Ni’ihau. Ni’ihau er den eneste ø, som stadig er 100% Hawaiiansk og kun kan besøges med en tilladelse fra folket der bor der.

Så alt i alt findes der et utal af dykkermuligheder i verdensklasse og alt mens servicen og sikkerheden er i top.

 

6. Kulinarisk oplevelse

Hawaii har en god blanding af det amerikanske/asiatiske/polynesiske køkken, så der er lidt for en hver smag. Der bor rigtig mange japaner og andre asiater på Hawaii. Derfor finder man mange meget autentiske asiatiske spisesteder. Samtidig har Hawaiianerne deres helt egen køkken, som er præget af at øerne ligger i Polynesien. Samtidig finder man også har det Amerikanske køkken fordi det er en del af Amerika. Man går bestemt ikke ned på gode spisesteder, når man befinder sig på Hawaii.

 

7. Hang Loose/Shaka kultur

Hang Loose/Shaka er et håndtegn, som man bruger på Hawaii til mange ting, såsom at hilse på hinanden og vise taknemlighed. Det bliver ofte associeret med surferkulturen, men det er meget mere end det. Det er i en nøddeskal en non-verbal måde at vise ånden af Hawaii, som man også kalder for ”the Aloha Spirit” =  en forbundethed af fred, kærlighed og accept.

Aloha, Shaka håndtegn, Hawaii

8. Eksotisk ø med god infrastruktur og hygiejne

Selvom Hawaii-øerne ligger meget langt ude i Stillehavet, langt fra fastlandet, kan man tydeligt mærke forskellen på at være på Hawaii-øerne i forhold til fx Fiji. På øerne, specielt Oahu, hvor hovedstaden Honolulu ligger, er vejene og den generelle infrastruktur rigtig god i forhold til at man befinder sig på en ø, så langt væk fra alting.

Det vil sige, at man nemt kan komme rundt med bil og der findes også lokale busser. De lokale busser kører dog ikke kører så ofte, udover i Honolulu og Waikiki. På Oahu er de også gået i gang med at bygge en togbane fra vestsiden af øen indtil lufthavnen og videre til Honolulu og Waikiki. Der går dog nok en del år før den står færdig.

Udover at infrastrukturen er god, så er hygiejnen også i top. Man kan på ingen måder mærke at man på en øgruppe midt ude i Stillehavet. Man skal altså ikke være bange for at blive syg pga. dårlig hygiejne, hvilket altid er en lettelse.

 

9. Stabilt og varmt klima

Vejret på Hawaii-øerne varierer meget i forhold til hvilken ø og hvilken del af øen man befinder sig på. Grunden til dette, er de mange bjerge og vulkaner, der findes på øerne. Der kan derfor sagtens være fuld solskin og 30 grader et sted, mens der på samme ø kan være 20 grader og regne. Dog er der altid varmt et eller andet sted på øen, man befinder sig på. Selv når det regner, er det stadig utrolig smukt, specielt med de mange regnbuer man ofte oplever.

Palmer, Waikiki beach, Oahu, Hawaii

10. Enestående shoppingmuligheder på Oahu

På Oahu finder man Hawaii’s største shoppingcenter, Ala Moana. Det ligger midt imellem Waikiki og Honolulu. Det er et kæmpe udendørsshoppingcenter, der ligger lige ned til vandet og har mere end 350 butikker.

Desuden finder du en lang shoppinggade i Waikiki, Kalakaua Ave, hvor der også findes et hav af butikker. Herudover ligger det nye International Market imellem Kuhio Ave og Kalakaua Ave i Waikiki, som også er et shoppingcenter. Ligeledes ligger der også et outlet shoppingcenter tæt på Pearl Harbour.

Der er uendelige muligheder for shopping, hvis det er det man har lyst til. På de andre øer, findes der også mindre shoppingcentre i de lidt større byer. Uanset hvad, løber bestemt ikke tør for shopping muligheder, mens man er på Hawaii.

Ala Moana shoppingcenter, Honolulu, Oahu, Hawaii
Ala Moana shopping Center, Oahu

 

Nogen spørgsmål, kommentarer eller har du lyst til at vide mere, så kommenter enten herunder eller skriv direkte til mig på info@groupadventure.dk

 

Ha’ en skøn dag

 

Kærlig Hilsen

Anna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *