3 ting de færreste ved om Hawaii

Bådtur Hawaii

Når man hører om Hawaii eller spørger nogen hvad de ved omkring Hawaii, så er det de færreste der ved disse 3 ting:

Man kan stå på ski på Hawaii

Det sner stort set hvert år på Hawaii, dog kun på Big Island og Maui. Her finder du nemlig de 3 højeste vulkaner, Mauna Kea, Mauna Loa og Haleakala.
Selvom der ikke er skilifte og der ikke er noget decideret skisportssted, så kan man stå på ski/snowboard ned af Mauna Kea vulkanen.

 

Hawaiiøerne består af 8 hovedøer, hvoraf man kun kan besøge 6 af dem

Når de fleste omtaler Hawaii, tror de kun at der findes 1-2 øer, Oahu og Maui. Det er nemlig de 2 øer, som er mest omtalt og nok også mest populære blandt størstedelen af turisterne, der besøger Hawaiiøerne. Men der findes altså 6 øer mere, hvoraf 2 af dem ikke kan besøges af den normale turist.

Den nordligste ø hedder Ni’ihau, også kendt som”the Forbidden Island”. Det er også den ø, som man umiddelbart ikke kan besøge. Øen er kun for Hawaiianere og kræver en skriftlig tilladelse fra en af beboerne på øen, for at kunne besøge den.

Den næst nordligste ø hedder Kauai, også kendt som ”the Garden Island”. Som navnet antyder, så er det en meget grøn og frodig ø, som bl.a. er kendt for Waimea Canyon, som er Stillehavets svar på Grand Canyon.

Dernæst finder du Oahu, også kendt som ”the Gathering Place”. Det er også her hovedsædet, Honolulu ligger og en af de mest omtalte og verdensberømte strande, Waikiki Beach.

Næste ø i rækken hedder Molokai, også kendt som ”the Friendly Island”. Øen er kendetegnet ved at have verdens største havklipper.

Øen dernæst hedder Lanai, også kendt som”the Pineapple Island”. Øen har en fortid som en ø-bred ananasplantage og er den mindst offentligt tilgængelige af de 6 øer, som man kan besøge.

Lige ved siden af Lanai ligger nok den mest velkendte af øerne, udover Oahu, nemlig Maui. Maui er også kendt som”the Valley Island”. Øen har også kaldenavnet ”the honeymoon island” pga. dens smukke hvide sandstrande, hvor mange vælger at blive gift.

Den næst sidste ø hedder Kaho’olawe, også kendt som ”the Target Island”. Ligesom Ni’ihau kan Kaho’olawe heller ikke besøges. Her bor der dog ingen mennesker og der menes stadig at være efterladenskaber fra krigen.

Den sidste ø og også største af de 8 øer hedder Hawai’i, også kendt som ”Big Island”. Øen har stadig en aktiv vulkan og derudover 2 inaktive vulkaner. Derfor er denne ø også meget mere rustik end de andre øer og har en del sorte sandstrande.

 

Der går ingen færger mellem de enkelte øer

Ønsker du at besøge flere af øerne på Hawaii på din ferie, så skal du bare vide at der ikke går nogen færger mellem øerne, udover færgen mellem Maui og Lanai. Man skal flyve mellem øerne og den længste strækning er fra Lihue på Kauai til Kona på Big Island som tager 54min.

 

Nogen spørgsmål, kommentarer eller har du lyst til at vide mere, så kommenter enten herunder eller skriv direkte til mig på info@groupadventure.dk

 

Ha’ en skøn dag

 

Kærlig Hilsen

Anna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *