Mine 3 favorit vandreruter på Oahu

Posted
Lanikai Pillbox hike

Det er ikke nemt at vælge 3, for der er super mange gode vandreruter på Oahu. Hvis nu jeg virkelig skal vælge, så må det være disse 3. Dog inden du lige får dem, vil jeg dele nogen af mine anbefalinger i forhold til vandring generelt på Hawaii.

 

Generelle anbefalinger når man vandrer på Hawaii:

  • Husk altid at smøre dig godt ind i solcreme inden du tager afsted. Mange af ruterne er i fuld eller delvis sol og solen er meget stærk.
  • Medbring altid mere end rigeligt med vand.
  • Vandrer altid sammen med én – mange af ruterne kan være farlige og der er ikke altid telefondækning. Så det er vigtigt at man har en ved sin side, hvis der skulle ske noget.
  • Beskyt naturen. Efterlad ikke skrald eller andet på ruten.
  • Vær sød og smilende overfor de mennesker du møder på ruten.
  • Hvis du kommer kørende i bil hen til vandreruten og skal parkere din bil, så vær 100% sikker på, at man ikke kan se nogen penge eller genstande, som kunne være interessante for tyve at stjæle. Jeg har selv været udsat for et smadret vindue i en bil. Tag alt der har værdi med på ruten eller lig det i bagagerummet, inden du kommer til vandreruten. På denne måde er der ikke kan nogen der kan observerer dig putte noget i bagagerummet eller andre steder hen.

 

 

Lanikai Pillbox

Lanikai Pillbox hike

Lanikai Pillbox vandreruten er helt klart i top 3 fordi den har de smukkeste udsigter udover Lanikai strand og Mokulua øerne. Det er heller ikke en svær rute selvom den i starten er lidt stejl og ujævn. Kan være lidt småfarligt når det lige har regnet, for så bliver stenene i starten af ruten glatte, så vær opmærksom på dette.

Lanikai Pillbox hike

Jeg kan desuden godt lide at du har 3 platforme på vejen, hvor du kan sidde og nyde den fantastiske udsigt samtidig med at du lige tager en slurk vand og måske nyder en medbragt snack eller picnic.

 

Der er to valgmuligheder, når det kommer til ruten. Du kan vælge at gå op til anden platform og så gå samme vej tilbage eller du kan vælge at gå hele vejen forbi platform 3, så ender du et andet sted end hvor du startede. Turen frem og tilbage er kun ca. 2,5km og den lange rute er ca. 5,5km. Så begge ruter er forholdsvis korte i forhold til så mange andre af vandreruterne.

Lanikai Pillbox hike

Alle tidspunkter på døgnet er gode at vandrer på. Vær dog opmærksom på, at der ikke er nogen skygge på ruten, så hvis du vælger at vandre midt på dagen, så skal du være ekstra opmærksom på solcreme, solhat og en masse vand.

Lanikai Pillbox hike

Der er typisk en del mennesker på denne rute, specielt i weekenderne, så hvis muligt, undgå det. Der er ikke noget parkering tilknyttet ruten, så det kan også være lidt svært at finde. Hold skarpt øje med skiltningen i forhold til hvor du må parkere, da det er et boligkvarter og politiet holder et skarpt øje med området pga. vandreruten.

 

Husk badetøj, så du bagefter kan køre/gå ned til Lanikai eller Waimanalo strand og få en dukkert. Så bliver det næsten ikke bedre.

Lanikai Beach

 

 

Koko Head

Koko Head

Koko Head er en af mine all time favoritter. Det er en af de korteste, men samtidig mest stejle ruter, der findes på Oahu. Det er en gammel jernbane, som blev bygget under Anden Verdenskrig. Der blev placeret nogen bunkere på toppen, for at holde øje med kystlinjen. Der er i alt 1048 trappetrin op og ruten bliver stejlere og stejlere for hvert trin. Man kommer op og ned samme vej. Pas ekstra godt på, hvis det lige har regnet, for så kan trinene godt være glatte.

Koko Head

På midten af ruten, er der et kæmpe hul i jorden. Man skal derfor ca. 20 meter balancere på nogen træstykker, for at komme videre til toppen. Det er en fysisk udfordrende rute, hvor man virkelig kan presse sig selv, hvis det er det man ønsker. Rigtig mange bruger den som motionsrute til enten at løbe op og ned eller gå i højt tempo med vægte eller andet. Man ser også ofte militæret træne på ruten.

Koko Head

Jeg vil klart anbefale at vandre op omkring solopgang, inden middagstid, sen eftermiddag eller omkring solnedgang. Der er absolut ingen skygge på ruten, så hvis man gør det midt på dagen, så skal man være forberedt på at svede og huske godt med solcreme, solhat og en masse vand.

Koko Head Hike

På toppen findes der stadig flere bunkere, som man kan kravle op på og derfra sidde og nyde den smukke udsigt udover Hawaii Kai, Diamond Head, Waikiki og Hanauma Bay. Tag evt. lidt mad med derop, som du kan sidde og nyde mens du lige får vejret og bare nyder stilheden og udsigten.

Koko Head

Koko Head

Der er en parkeringsplads tilknyttet ruten og der er god plads. Desuden er der et toilet og en vandstation, til at fylde vand op både før og efter turen.

 

 

Kuliouou Ridge Trail

Kuliouou Ridge Trail

Kuliouou Ridge Trail er en af mine favoritter pga. det meget varierede landskab med vilde blomster/planter, fyrreskov, jungle, mudder, trapper, en fantastisk højderyg og afsindig smuk udsigt udover Lanikai Beach og de omkringliggende bjerge.

 

Kuliouou Ridge Trail

Vandreruten er ca. 6,5km og man kommer op og ned samme vej. Det er en lidt krævende rute, da den går meget op ad bakke og specielt de sidste par hundrede meter er stejle. Der er en del skygge på ruten, men vær stadig opmærksom på solcreme og en masse vand.

Kuliouou Ridge Trail

Der er ikke nogen parkeringsplads tilknyttet vandreruten, så det kan godt være lidt svært at finde parkering. Igen, vær opmærksom på skiltningen i forhold til parkering, så du ikke ender med at få en bøde.

 

Nogen spørgsmål, kommentarer eller har du lyst til at vide mere, så kommenter enten herunder eller skriv direkte til mig på info@groupadventure.dk

 

Ha’ en skøn dag

 

Kærlig Hilsen

Anna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *